Sunday, May 6, 2012

Men insidan då?

Powered by FeedBurnerEntreprenören och superbloggaren Blondinbella har som bekant blottat sig själv på framsidan av sin egen alldeles ägandes tidning. Allt för ett gott syfte, PR-aspekten lämnad därhän.

Isabella, som hon egentligen heter, har i elaka kampanjer kallats både fläskig och det ena med det andra. Nu vill hon visa att hon duger som hon är och att om hon gör det så kan gott de småtjejer som läser tidningen tänka att de gör det samma.

Detta gillas nu inte av Linda Skugge som innan hon blev någotsånär framgångsrik PR-krämare själv framförde sina omtvistade behag. Hennes håriga gren och osminkade ansikte blev ju likt en måttstock för vad man egentligen får visa upp utan att bli åtalad.

Skugge ifrågasätter hur Bellas porriga bakdel kan vara till gagn för kvinnokampen och hon vill inte alls hålla med Isabella om att hennes utportionerande av kroppsfett skulle vara en fortsättning på Skugges eget något anemiska framträdande som enligt henne själv var av största vikt för hur småtjejer uppfattar sig själva.

Blondinbella å sin sida misstänker att den tandagnisslan och bitterhet som Skugge visar endast härrör från hennes egna tillkortakommanden.

Nu skall man inte tala illa om andras utseende men det är ändå där någonstans vi hamnar med det hela.

Debatten handlar väl egentligen om vem som är minst eller mest attraktiv och vad som är bra eller dåligt med det?

Låt oss vara ärliga...
Skugge ilskas över Bella för att hon har den dåliga smaken att se bra ut.

Borde egentligen fokus ligga så mycket på yta när man som de två kombattanterna har ett uppenbart inflytande över unga människor?

Man hör sällan att det är insidan som räknas; i själva verket blir kroppsfixeringen i det närmaste total.

Vem av Blondinbella och Linda har egentligen vackrast själ?
Varför diskuteras inte det?

Allt handlar så totalt om utseende och det är på något vis typiskt att de två har sina sympatier i det nya moderatlägret. Man är inte mer än sin egen produkt och båda försöker sälja just sin version av sanningen.

Blondinbella och Skugge är krämare som inte har ett uns till övers för trasiga ungdomar.
När kidsen enligt alla undersökningar mår sämre än någonsin och funderar på självmord, skall de då ha opinionsbildare som slåss om vems kropp som är mest godtagbar?

När skall det egentligen komma vettiga förebilder som inte trampar runt i produktträsket?
Hur skall ungdomar någonsin kunna utvecklas och må bättre när det inte ens förs på tal att något annat borde räknas?

Aftonbladet
Blondinbella

No comments: