Friday, August 3, 2012

I det nya Sverige står kalasen på radPowered by FeedBurnerLäser om Tillväxtverket och blir egentligen inte förvånad.

Sedan ett antal år tillbaka har eliten som kutym att allt går an med folkets pengar så länge inte slöddret kritiserar vad man gör med dem. Och om det skulle vara så att man trots allt gått för långt är det bara att göra en pudel och valsa vidare.

Som Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet säger i SvD.

"Det största misstaget är att vi lade vår middag på Grand, det var för dyr lokal och ett för kostsamt evenemang. Det är vi djupt ångerfulla för."

Då hade kalaset kostat 800 000 kronor av dina och mina pengar.

Vi kunde lika gärna ha slängt pengarna till kungen så han hade fått köpa in några nya fasaner att skjuta på.

Själv anser sig dock inte Lugnet ha gjort något fel och det enda komiska i den här historien är att Christina Lugnet antagligen hetat Christina Lugn förut, men hon lade väl till ett par bokstäver för att inte förväxlas med den mer karismatiska poeten?

Skandaler.

Återigen ser vi hur våra skattepengar hamnar i fickor där de inte hör hemma.
Är det inte vård och skola så är det diverse andra myndigheter som beter sig omoraliskt.
Och det värsta av allt är att vanlige Svensson oftast bara tittar på.

Att i ett sådant klimat då bjuda på fest för skattebetalarnas pengar är inget att skaka på huvudet åt.

Alla gör ju så!

Vi märker inte hur våra tillgångar omfördelas utan tror på något slags inbyggd rättvisa eller karma som inte finns. Vi är naiva och inbillar oss att alla får det bättre i "landet lagom" genom politisk välvilja.

Vakna!

Det pågår stora omstruktureringar av våra tillgångar och vore vi inte "det sovande folket" skulle vi kanske reagera oftare. Nu blir det istället händelser som den med Tillväxtverket och Carema som tillfälligt öppnar våra sömniga ögon.

Människor som tror att de begriper allt borde ha nedanstående illustration rakt framför ögonen. Då kanske de inte skulle tjata så om att Sverige är ett rättvist land .SvD

No comments: