Monday, August 6, 2012

Lugnet kan sova lugnt

Powered by FeedBurner
Christina Lugnet entledigas (sparkas) från sitt jobb som generaldirektör för Tillväxtverket efter att ha lagt skattebetalarnas pengar på fester som sägs ha gjort till och med kungen avundsjuk.

Det lär dock inte gå någon nöd på genaraldirektörskan själv då hon snabbt får en befattning på näringsdepartementet där hon kan fortsätta kosta multum för den etniska svensken mitt i livet samt alla andra som ödslar skattepengar utan att begripa var de egentligen hamnar.

Självaste Annie Lööf som annars månar om skojare av alla de slag har anordnat en pressträff vilken pågår i denna skrivande stund. Naturligtvis har inte hon gjort något fel, däremot är generaldirektörskan ute på hal is.

Utåt sett hanteras ärendet enligt formulär 1a - erkänn att du gjort något mindre passande och gå vidare.

Hederlighet och rättrådighet uppnår man dock inte genom att som generaldirektörskan ranta runt och visa upp ett sorgset ansikte för media. I stället borde hon lyssna på sig själv och försöka förstå vad hon gjort fel och acceptera det för att därefter alltid sträva efter att bli en så god människa som möjligt.

Först efter att man upplevt denna ånger och rannsakat sig själv kan det vara lämpligt att gå vidare till ett annat förtroendeuppdrag.
Förhoppningsvis har man lärt sig av misstagen.
Empati och insiktsfullhet är dock ofta en bristvara hos chefer.

Det är ett grundläggande systemfel att människor som misskött sig per automatik går vidare till välbetalda jobb och makt.

Lööf slänger sig i sammanhanget med floskler som att "det är oacceptabelt" "förtroendet är förbrukat". Det skulle inte förvåna mig om det är självaste Schlingmann som talat om för Lööf vilken strategi hon skall använda för att avpollettera en underlydande som Lööf själv borde ha haft bättre koll på.

Fast Lööf själv tjänar naturligtvis på att synas så mycket. Kan hon hantera all mediatid på ett förtjänstfullt sätt tror väl en del med mjuka hjärnor att Centern är ett hyvens parti.

Att försnilla skattebetalarnas pengar är förövrigt så vanligt nuförtiden att gängse hen antagligen inte bryr sig om att reagera med mer än axelryckning.

Och, säg egentligen vem som inte tillförskansat sig?
Vi är ju vardagsbrottslingar lite till mans, eller åtminstone medhjälpare då våra skattesänkningar som De nya Moderaterna införde var en direkt stöld från de fattiga och sjuka.

Vi är alla lika goda kålsupare när det gäller att tillgodose oss av skattemedel.
Eller hur är det med det där nya bubbelbadet eller husbilen som du helt plötsligt fick råd till?

Att hela den här historien med Tillväxtverket rullas upp får väl mer ses som ett olycksfall i arbetet.
Chistina Lugnet hade nog gärna fortsatt att sprätta skattemedel bara ingen kommit på henne.

Och glöm inte att det hela skedde med näringsministerns goda minne.

Personligen tycker jag att man borde lägga ned det där Tillväxtverket och istället pytsa in pengarna i den sorgligt försummade vården.

När man ändå är i gång kunde man montera ned Arbetsförmedlingen som med sin verksamhet kostar mer än vad den smakar.
Man redovisar inte ens var alla fas3-hjon befinner sig.

Bara ett exempel.

Det är nödvändigt med mer transparens. Nu vet inte jag vem som skvallrade om Lugnets verksamhet men en sak är säker - det behövs fler goltuppar som vågar träda fram när det uppstår ett direkt vanstyre av våra gemensamma medel.

Man får dock anta att Christina Lugnet kommer upp på alla fyra igen. Hennes allianskompisar ser nog till att hon får det så bra som är möjligt.

I den värld som hon regerar ser man egentligen inga fel med att slösa skattemedel - där är det på sin höjd osnyggt att bli påkommen.

DN
DN
DN
DN
SvD
SvD
SvD
GP
GP
AB

No comments: