Thursday, December 20, 2012

Äntligen är Domedagen här

Powered by FeedBurnerDet börjar bli hög tid att rannsaka sig själv nu när den av vår Gud en gång uppdragna domedagsklockan stadigt tickar mot slutet -  i alla fall enligt diverse foliehattars diffusa tolkningar av en utdöd indianstams almanacka.

Kanske att man skulle ha köpt en flygbiljett och firat undergången gemensamt med annat löst folk vid foten av det franska berg som sägs vara den sista utposten och där rymdgubbarna ryktesvis kommer till räddning när katastrofen väl är ett faktum.

De där hippisarna som visas på tv verkar ju vara ett gäng lagom festliga individer som säkert kan få en att se lite vad som helst uppåt den stjärnfyllda natthimmelen.

Det trista alternativet är att vara här hemma och ha det lagom tråkigt och fundera över allt livets jävlighet hur det nu var den korta stund man fick vara här.

Vad har man föresten egentligen utfört för gott här i världen förutom att sitta och kverulera på en blogg?

Tja, kanske det är bättre att fundera över vad man inte gjort istället.
Jag har tillexempel bara blivit polisanmäld en endaste gång för att ha skändat den svenska flaggan.

Nu när man sitter och tänker efter så är det ett oerhört komiskt brott värt att utföra fler gånger.

Och om man ser det från den seriösa sidan.

Inte heller har jag bidragit till att de stackars människorna vid Afrikas horn fått mat i magen vilket egentligen är rena skammen.

Däremot tycks det som om hela Somalia har packat sina väskor med vinterkläder och lämnat landet för det ack så kärva klimatet som råder i Sverige.

Vi gör alla så gott vi kan och visst kan man tacka sin lyckliga stjärna för att man blev född i ett av världens mest framstående länder.

Man kan gnälla lite på hur saker och ting sköts men är det som indianerna menar så lämnar vi alla snart in ändå.

I dödens stund är vi lika.

Trots att verkligheten är beskaffad med stolpskott som Reinfeldt och hans liga, borde det finnas tillräckligt med godhet i världen som gör att man törs hoppas på en morgondag ändå?

Eller också har Gud tröttnat på hela skiten och lämnat över rodret till den hen kastade i helvetet.
Ungefär som det sägs i bibeln.

Och då fortsätter det väl ett tag till?

Fast nog hade det varit skojigt att vara vid det där berget nu tillsammans med alla andra dårar.No comments: