Monday, March 1, 2010

Utan trosor i Tyrolen eller med trosor på bussen

En stackars tjugoettårig man nekades tillträde till en buss för att hans trosor synts.
Eller rättare sagt, enligt mannens egna utsago var det hans kalsonger och inte alls några kvinnounderkläder som blottades.

Busschauffören reagerade emellertid omgående inför anblicken av denna yngling i misstänkt kvinnoskrud, och försökte för att slippa bli ett offer för uppbubblande ej heterosexuella tankar, mota mannen i grind genom att snabbt som ögat få ut honom på gatan igen och ur sitt liv.

Tjugoettåringen däremot, obstruerade, gick in i bussen och satte sig längst bak, varvid den nu allt mer exalterade chauffören nödgades tillkalla förstärkning.
Den unge mannen som vid det laget upplevde en närmast dubblerad kränkning fann det då bättre att fly än att illa fäkta.

DO informerades sedermera och nu har all kränkthet resulterat i att mål drivs mot SL och Busslink.

Det är tydligt att det någonstans har brustit i kommunikationen mellan en chaufför skrämd av sina egna reaktioner på en man med utstickande kalsonger/trosor, och den stackars passageraren som antagligen inte alls var intresserad av att framkalla någon sådan respons.
Allt han ville var att få komma hem på ett säkert och fördomsfritt sätt.

Frågan är nu om chauffören kommer att bli uppsagd på grund av det hela eller om han helt enkelt beslås med munkavle, för en busschaufför skall faktiskt hålla käften och styra bussen åt det håll han blivit tillsagd.
Helst med passagerare.

Tjugoettåringen lär väl få en slant för det inträffade, och efter att han slickat såren kanske han till och med törs gå ombord på en buss igen.

Under alla omständigheter bör en kognitiv beteendevetare blandas in.
För det tycks som om både den unge mannen och busschauffören har problem av det mer svårlösta slaget.

No comments: