Wednesday, January 5, 2011

Men lägg ner ambassaden i Budapest då

Powered by FeedBurner

Carl Bildt gråter så det skvalar i dagens SvD - djupt förorättad beklagar han sig över de dumma sossarna som i skön dans med sverigedemokrater sett till att man nu får lägga ned diverse ambassader runt om i världen.
Allt är alltid sossarnas fel och att det kanske, måhända, någon gång skulle kunna vara så att det faktiskt är regeringen som regerar har i alla fall inte gått upp för Carl Bildt.

Carl Bildt vill dessutom gärna få det att låta som om sverigedemokrater och socialdemokrater ständigt sitter i varandras knän och därmed utgör någon slags röd-brun-grön röra. Så är naturligtvis inte fallet.
Som vi kunde konstatera redan i gårdagens tidning är det klarlagt att Sverigedemokraterna i över 90% av fallen röstar  med den sittande regeringen. Konstigt vore väl annars med alla de gamla moderater som
styr och ställer inom det partiet.

Men pengarna då?
Var det inte kanske så att man på ett sniket sätt tog ifrån regeringen möjligheten att hålla dessa ambassader vid liv?
Knappast - eftersom de 300 miljoner som det handlar om är pengar som man redan sparat in eftersom anslaget ökades när Sverige blev ordförandeland i EU. Dessa pengar har aldrig tagits tillbaks.
Så vad är då problemet?

Och varför - om det nu skall stängas några ambassader - gör man det där de enligt Carl Bildt verkligen behövs?
Som gott föredöme borde man i stället stänga ambassaden i Ungern där Moderaternas systerparti nu infört mediakontroll. Om detta säger dock inte Carl Bildt någonting, just eftersom hans eget parti och det ungerska är i skön dans med varandra.

Carl Bildt är en kul kille. Läser man hans blogg framkommer det rätt snart att han är precis den han utger sig för att vara. Detta har gett oss många sköna skratt och lycklig var den dagen som han gifte sig med Gösta Bomans dotter och på det sättet kom in i politiken. Mig veterligen har han aldrig haft något riktigt jobb - men säg å andra sidan vem som har haft det av överliggarna i den sittande regeringen?

SvD

1 comment:

Anonymous said...

Kunde blivit mer vänsterförslag genomröstade med sd-hjälp om det inte vore för att s röstat emot sina egna förslag ibland för att inte rösta som sd. T.ex. om förbättringar av a-kassan. Så sd är inte fullt så högervridna som siffrorna ger sken av.

Sedan är det väl också en vilja hos sd att som nytt parti visa ansvarstagande genom att inte skapa oreda genom att hela tiden rösta emot regeringen.