Sunday, January 2, 2011

Nu byter jag till Centerpartiet

Powered by FeedBurner

En centerpartist tycker att man borde införa skatt på tjockisar därför att de ses som en potentiell samhällsrisk med sitt ständiga tärande på våra gemensamma resurser. Inget konstigt i och för sig eftersom Centern tidigare mest verkat bestå av en massa missunnsamma gnällspikar som tycker än det ena än det andra i besparingsåtgärder.

Maudan själv har ju också framstått som svenskens fanbärare när det gäller kampen mot den kostsamma svenska industrin. Detta visade inte minst de gnidiga nödlån man erbjöd bilföretagens underleverantörer när krisen grasserade som värst. Många av dem kastade bokstavligen ut verktygen på bakgården tills de fick plocka in dem igen när hjulen åter började snurra.

Men partiet har onekligen en gyllene poäng med att fetknoppar mest är till besvär. Redan från början kom de alltid sist när skollagen skulle väljas i plugget och stackars det lag som fick en svettig tjockis inplockad av någon mild lärarinna när det skulle spelas fotboll. Och vem har inte varit tvungen att sitta brevid någon av de överkorpulenta på buss och tunnelbana? Allt medan fläskiga lår och barmar breder ut sig där de med flåsig andedräkt inkräktar på det egna reviret.

Och det vet väl alla att det inte finns någonting som heter "livsstilssjukdom"? Säg som det är i stället - dålig karaktär och antagligen också tendenser till kriminalitet. De flesta tjockisar har även ovanligt låg panna, så det kanske är till fördel att de inte bantar ned sig? Hur skulle vi annars kunna peka finger åt dem och undvika dem?

En tjockisskatt är kanske ändå inte så dum? Låt dem betala för att de är annorlunda och för allt besvär de åsamkar oss andra. Annars har slaktindustrin bra resurser för att få dem att röra på sig lite. En sådan där elstav i baken på dem kunde nog göra susen.

När jag tänker efter, då jag sitter här och hetsar upp mig, blir jag allt mer välvilligt inställd till den det centerpartistiska förslaget och varför nöja sig med tjockisar? Jag har sett människor som sitter i rullstol, en del har till och med elektriska som går utav sig själva utan att invaliderna behöver anstränga så mycket som en muskel för att frambringa dem. Hur mycket kostar inte det samhället? Är det för mycket begärt att de skall behöva jobba lite med armarna för de skattepengar vi slänger bort på dem i vår välvilja? Och jag har också sett blinda gå med hundar..HUNDAR! Vem har betalat dem? Förr hade blinda en käpp och den betalade de för genom att binda borstar.

Och pensionärer sen...
Finns det något mer värdelöst på jorden?
De äter och skiter och en del gör knappt ens det.
Vad i hela friden är de bra för? Finns det verkligen inte något sätt att få dem att vara nyttiga på?
Hur mycket skulle de inte kunna tillföra samhället om exempelvis läkemedelsindustrin kunde få tillstånd att experimentera med deras kroppar? Ställ dem till förfogande bara.

Det centerpartistiska kommunalrådet är onekligen ett modernt kommunalråd helt i tidens anda och det har väl också, när jag tänker efter, blivit något av centerpartiets signum - att ständigt stå i framkant.

Jag funderar tack vare honom verkligen på att konvertera till partiet.
Jag och många andra friska har fått nog av det ständiga skattemedelsgullandet med grupper som enbart skall hålla tyst i samhällsdebatten.

Jobbar man inte eller missköter sin hälsa skall man heller inte ha någon mat på bordet.

SvD
DN
Expressen

2 comments:

Anonymous said...

Centerpartiet hade preferenser för nazismen redan på 30-talet. Sedan dess har man kompletterat med Tok-olle som skulle avskaffa kärnkraften och Maud som som gillade att Kina fick ta hand om Volvo.

Anonymous said...

... hade jag inte sett att det var en centerpartistisk plattnacke hade jag nog gissat på folkpartiet.

Det märks att småpartierna börjar bli besvärade av balanserandet i opinionsundersökningarna.