Sunday, February 6, 2011

Det är ändå inget bra på tv

Powered by FeedBurner

Sverigedemokraten och riksdagsmannen William Petzäll har enligt media medverkat till en "fylleskandal" där han efter två polisbesök samt en vält tv fått infinna sig vid närmaste fyllecell för förvaring och tillnyktring. Han konstaterades vara i behov av professionell hjälp och är därför numera sjukskriven.

Han är dock inte misstänkt för något brott och frågan är väl vad han då har i tidningen att göra?

Jag är medveten om nyhetsvärdet och vi har tidigare fått se en rad riksdagsmän (samt kvinna) av varierande kulör som valsat runt i nyheterna. Minns Gudrun SchymanPer Gahrton och den mest oroväckande av dem alla, moderaternas Per Bill. Både Gahrton och Bill var brottsmisstänkta men blev sedermera frikända och så fungerar det väl i ett rättssamhälle.

Man kan i alla fall konstatera att riksdagsmän inte är, och aldrig har varit några föredömen när det gäller sådana saker. Varför skulle då Petzäll vara det? Han får väl göra som de andra och svälja det beska, stå ut med media för att sedan komma tillbaks vederkvickt och med rosiga kinder.

Personligen har jag varit med om värre fylleslag än det som nu beskrivs som "skandal" i tidningarna.
Jag var en gång på en midsommarfest, vid en för ändamålet känd plats, där en kille som hade lånat sin pappas Mercedes fick för sig att man skulle göra en cabriolet av bilen genom att medelst kaptrissa avlägsna taket - vilket också utfördes till inte så full belåtenhet dagen efter.

Det var dock kul så länge man höll på.

En raserad tv är inte hela världen, och gissningsvis satt det någon sosse i lägenheten under och tyckte att det var skitkul att ringa till polisen när han hörde några dumpar från övervåningen.
Äntligen fick han sätta åt Sverigedemokraten.

Sverigedemokrater måste bete sig dygdigare än kristdemokrater i dagens Sverige.
Visst håller jag med om att de skall ifrågasättas för deras politik men att konstant bevaka varenda lilla misstag som de gör i privatlivet gynnar ingen.

Man måste ändå skilja på äpplen och päron.

Jag håller inte alls med om att det var någon "fylleskandal"- på vilket sätt har det varit det?
Sprang han naken utför Trelleborgs gator?
Slog han sin flickvän?

Uppenbarligen inte.

Petzäll har långt kvar till Gudruns bravader vilka i och för sig är kultförklarade, och att kvadda tv:n har vi väl alla velat göra någon gång?
Han blev väl förbannad på alla reklamavbrott och repriser - vad vet jag?

SvD
DN
Dagen3 comments:

Anonymous said...

Gudrun Schyman gick när hon hade dåligt omdömme och hamnade i fylle-incidenter. En riksdagsman var full i rikgsdagshuset och bankade oönskat på en kvinnlig kollegas dörr med sexuelle anspelningar. Han gick. Klart oacceptabelt omdöme för de viktigaste politikerna i landet. Jag hoppas att SD har lika stor heder som Vänsterpartiet, och sparkar ut honom för all framtid.

Erika said...

Jag tycker precis tvärtom.
Det behövs fler politiker som har erfarenhet också av de negativa aspekterna av verkligheten.

Att inleda en moralisk klappjakt för att någon har varit berusad inom hemmets väggar är förkastligt, vält tv eller ej.

Det finns politiker som klarat sig genom situationer vilka egentligen borde ha renderat en enkelbiljett ut ur politikerverksamheten men som tack vare bra kontakter och samhällsstatus klarat sig alldeles utmärkt med att ljuga.

Är de moraliska föredömen?

Hellre då någon som tagit uti med sitt liv och fått ordning på tillvaron.
Jag tycker till och med att straffade skall kunna kvoteras in på riksdagsplatser på grund av sin erfarenhet vilken många av de broilers som styr aldrig varit i närheten av.

Vi glömmer allt som oftast att även om man är straffad eller har gjort något dumt så kan man faktiskt bättra sig som människa.

Det är hos dessa man hittar de verkliga föredömena, inte bland de skenheliga.

Gunnar Johansson said...

Tack för en sansad och balanserad bloggartikel!

William Petzälls "fylleri" har en förklaring. Läs den här artikeln och hans pressmeddelande:

http://varjager.wordpress.com/.../

Där framgår också att det inte på något sätt är orimligt att han får vara sjukskriven. Bland annat drabbades han av ett ångestsyndrom efter ett mordförsök. Kombinationen alkohol och läkemedel mot ångesten utlöste det så kallade fylleslaget.

I pressmeddelandet skriver han bland annat så här:

"För att lättare kunna bearbeta mina problem och för att kunna fullgöra min uppgift som riksdagsledamot har jag av läkare fått utskrivet starka ångestdämpande mediciner. Jag borde ha förstått att dessa mediciner inte bör kombineras med intag av alkohol, men detta var ändå vad som skedde under gårdagskvällen”.

För de politiskt korrekta medierna passar det förstås utmärkt att demonisera och förlöjliga de "förhatliga" Sverigedemokraterna. Och bloggare med samma inställning tackar och tar emot utan att bry sig om att kolla bakgrund och fakta