Monday, February 7, 2011

Sverige borde skämmas

Powered by FeedBurner

Ett Sverige med en svensk elit som minglar med amerikanska intressen. Ja- det är väl ungefär det som Julian Assange fruktar mer än allt för tillfället. Det råder ingen tvekan om att han upplever ett reellt hot som är så vittgående att det i slutänden kan omfatta hans eget liv och säkerhet.

Assange vill inte till ett Sverige som så totalt sitter i knät på hans, numera, värsta fiende USA och risken att han kan ha rätt i sina farhågor är inte helt tagen ur luften.

Vi har sedan tidigare sett hur den svenska regeringen ställt upp hundraprocentigt när det gäller amerikanska intressen och ingenting säger att de inte skulle göra det den här gången heller.

Om Assange har gjort sig skyldig till våldtäkt skall han naturligtvis föras till Sverige och lagföras för detta. De olika konstellationer av kändisar och annat löst folk som kräver att anklagelsen skall upphävas uppträder minst sagt märkligt. Hur kan man förutsätta att Assange är oskyldig redan innan rättegång har hållits och alla inblandade parter fått komma till tals?

Delvis går detta att förstå om man också synar det annars påtagliga ointresset för att reda upp i den svenska våldtäktshärva som ständigt, varje dag, kräver nya offer. För så är det här i landet - kvinnor våldtas men det är ytterst sällan någon blir lagförd för brottet. Detta är något som bland annat filmaren Michael Moore har uppmärksammat.

Att det då blir ett sådant "spektakel" kring en känd företrädare för Wikileaks kan i en amerikans ögon verka suspekt. Det verkar alldeles för tillrättalagt och påpassligt.
Om man dessutom, fortfarande utifrån, synar alla de incestuösa bindningar som går rakt genom rättsväsende till företagsvärlden och makthavarna får man verkligen vatten på sin kvarn.

Jag anser att det är alldeles utmärkt att Sverige nu hamnar i strålkastarljuset för mycket granskande ögon, detta oavsett om Assange är skyldig eller inte. Svensken själv lullar ju mest runt nuförtiden med sina skattesänkningar och Let's Dance på tv. Alldeles för länge har politikerna fått härja fritt, vare sig det gäller marknadens allt större inflytande eller införanden av lagar som torpederar meddelarfriheten samt andra mänskliga rättigheter inom landet.

Vi har i och med fallet Assange fått världens ögon riktade på oss och det är kanske lätt att förleda ett helt svenskt folk men omvärlden lurar man inte lika lätt. I denna stund sitter kunniga mycket entusiastiska frihetsförsvarare världen över och studerar den svenska modellen mycket noggrant.

Om Assange förs till Sverige blir det med säkerhet så att protesterna kommer att öka, men det här handlar inte om människor som nöjer sig med att skriva på en protestlista för att skicka till regeringen. Istället rör det sig om sofistikerade personer som vet hur de skall få fram just vad som behövs för att driva sin sak. Det skulle inte förvåna mig om det till sist kommer fram mycket obekväma uppgifter om den svenska regeringen.

Vi kanske till och med en dag får reda på var de moderata partibidragen kommer ifrån.

SvD
DN

5 comments:

Anonymous said...

Incestuösa är ordet, sa Bull.

Dennis Nilsson said...

Vad som är konspiratoriskt eller inte, foliehattar, är en paranoid världsbild o.s.v får var och en avgöra själv efter att ha läst nedanstående underhållande ”tantsnuskroman”.

Den innehåller alla nödvändiga ingredienser som gör att denna säkerligen kommer att cirkulera i många årtionden framöver på Internet. :-)

http://cryptome.org/0003/ja-sex-docs.zip

Det är alltså vittnesmålen i Assange-fallet.

Erika said...

Very interesting indeed...

Joanna said...

Vill du bli dagens blogg?
Passa på att gå in och anmäl dig!

De pågår även andra tävlingar så anmäl dig och ha chansen att vinna fina priser:)

eller kanske Följa varann på bloglovin?
Eller ställ en fråga i min "bloggsvarsruta" och bli länkad!
(obs ställer ni en fråga som redan är ställd raderar jag dem och ni blir då inte länkade)

Erika said...

Tack för intresset men jag försöker hålla mig borta från allt för mycket uppmärksamhet.
Är av den ljusskygga sorten. :)
Men kollade in din blogg, jätteintressant.