Friday, February 18, 2011

Vadå tappat

Powered by FeedBurner

Med braskande rubriker proklamerar SvD att Säkerhetspolisen allt mer famlar i blindo på grund av att de på två år inte fått använda signalspaning.

Terroristerna flockar sig numera innanför Sveriges gränser, och välutbildade är de också. Man åker tydligen fram och tillbaks på sina terroristskolor alltmedan SÄPO får stå med lång näsa och titta på.

Högerbloggare anklagar "vänsterträsket" för att ha hindrat SÄPO från avlyssning och snart, mycket snart säger de med darr på rösten, så kommer ni att få se. Nästa gång någon spränger sig i luften är det minsann ert fel.

Och kampanjandet fortsätter:

"Mycket i underrättelseverksamheten är ju färskvara. Det är givet att om en myndighet med huvuduppgift att förebygga terrorism tappar instrumentet signalspaning så är det klart att det får konsekvenser, säger Runar Viksten."

Märker jag ett förtäckt hot där?

Vad man säger är rent ut sagt att om man inte får tillbaks sin möjlighet att ohämmat kunna spionera på svenska medborgare så ansvarar man inte för vad som sker.

Varför talar man inte om som det är istället?

SÄPO har inte tappat någonting på grund av det enkla faktum att man inte kan tappa något man aldrig haft tillgång till.

SÄPO har aldrig haft tillåtelse till signalspaning främst för att inte FRA haft det och om man nu vill spana på någon kan man gott gå till en domare och be om att få göra det istället.

Hur kan det komma sig att det just nu bedrivs kampanjer vars syfte enbart är att föra människor bakom ljuset och skrämma upp dem tillräckligt för att de ska hålla käften när SÄPO verkligen får rätt att bedriva massövervakning?

Propagandan närmar sig snart nivåer som är helt i linje med vad vilken Goebbels som helst skulle ha kunnat kläcka fram. Är det så smidigt ett lands regering manipulerar en hel befolkning för att få sin vilja fram? 

Genom att förmedla förtäckta hot och kasta en misstankens skugga över delar av befolkningen driver man igenom lag efter lag som snärjer den enskilde medborgaren.

Och vi sväljer, och sväljer....                Inte regeringen Reinfeldt med Goebbels längst till höger.


12 comments:

Peter Madison said...

Galet är det. Schlingmann som ju är moderaternas informationsminister har väl anammat sina tyska rötter och vevar igång propgagandamaskinen som säger att allt är för vår egen trygghets skull.. Baah.

Peter said...

Därför att Säpo inte får beställa den här typen av uppgifter av FRA, eller något alls av FRA. Och Säpo kan inte själva bedriva signalspaning mot vad som händer i främmande länder. Är det så konstigt? Jag tror inte att det är ett förtäckt hot, utan en beskrivning av vardagen.

Erika said...

Varför framställer man det då som om någonting har tagits bort från dem som de aldrig haft? SÄPO har aldrig någonsin haft rätt att spana i kabel.

Dessutom, efter självmordsbombaren så gick SÄPO ut och sade att man hade FULLSTÄNDIG koll på samtliga orosmoment inom landet vad gällde islamistisk terrorism.

Hur kan det då komma sig att man nu går ut så hårt och i princip kräver att få rätt till massavlyssning och menar att man inte har tillräcklig koll på läget?

Är det bara när någon spränger sig som man har det?

Erik said...

Avskaffa det mångkulturella skitsamhället så behövs inte någon övervakning av medborgarna.
Svenska folket har blivit grundlurade om vad mångkulturen kommer innebära. Det vi ser nu är bara början.
Söndra och härska!

Peter said...

Tidigare kunde Säpo inrikta FRA, det får de inte nu, och det är det artikeln handlar om. Jag skulle bli förvånad om någon har sagt att de har total koll på läget - det kan ingen ha. Den utredning som du kanske syftar på, med den något tungfotade termen "våldsbejakande islamistisk extremism", beskrev ca 200 av Säpo kända individer. Den utredningen hade beställts långt tidigare, och Bryggargatanspuckot fanns inte med i den uppräkningen. Och massavlyssning har det aldrig varit tal om, även om många debattörer vinklar det så eller fått för sig det.

Peter Madison said...

Frågan man kan ställa sig vad vi skattebetalare får för den 1 miljard som FRA-spektaklet kostar?

Jag är mer rädd för såna som Erik som har slutat med att tänka och istället går på ren och skär rädsla i allt vad han gör. Rädda människor gör dumma saker.

Erika said...

Det har aldrig varit tal om massavlyssningar?
Har vi inte hört det argumentet förut?

Så låter det ju alltid när man vill något som hela tiden utvidgas.

Det ena följer på det andra.

Och bara möjligheten att man faktiskt har rätt till något även om man inte utnyttjar det är skrämmande nog.

Dessutom, som Peter Madison säger..
Det är vi skattebetalare som får betala hela spektaklet bara för att säkerhetspolisen skall ha rätten att få snoka i dina egna förehavanden.

Peter said...

OK, vad ska de göra då? Sitta still? En kille sprängde sig i småbitar, det var bara tur att ingen annan strök med. Fyra puckon reste från Sverige till Köpenhamn för att ställa till mayhem. Detta är alltså inte inbillning, utan har hänt. Om du har några förslag till hur Säkerhetspolisen ska sköta sitt jobb tror jag att de bara är tacksamma, men om de framför hur vardagen ter sig för dem behöver det inte ingå i en komplott för att länsa din inkorg.


WHAT ARE THE LIKELY TOP WESTERN TARGETS IN 2011?
Transport hubs and iconic landmarks remain favored targets. But the record of recent years shows that media companies linked to the publication of cartoons of the Prophet Mohammad, deemed offensive to Muslims, are at particularly high risk.
The most threatened Western countries include the United States, Britain, France, Germany and Nordic nations, experts say.
Security analysts also expect al Qaeda allies operating in the West to try to copy the 2008 fight-to-the-death-style raid by Islamist militants on the Indian financial center of Mumbai.
http://www.reuters.com/assets/print?aid=USTRE70P40820110126

Peter said...

Anledningen till att jag publicerade det där utdraget från Reuters är för att påpeka att det är fler som tror att de Nordiska länderna är mål - det har de inte varit tidigare.

We Are Change Umeå said...

Denna dokumentär tar upp många viktiga punkter om terrorismen och vilka politiska krafter som många gånger på ett eller annat sätt är inblandade (vilket inte bara innefattar Al Qaida) och varför massmedia ständigt basunerar ut skrämselpropaganda:

Terrorstorm- svensk text
http://video.google.com/videoplay?docid=-880235900753759823#

Här är även några intressanta artiklar:

www.foxnews.com/us/2010/10/20/al-qaeda-terror-leader-dined-pentagon-months/

www.prisonplanet.com/confirmed-fbi-got-warning-day-before-okc-bombing.html

www.prisonplanet.com/terrorist-who-trained-london-bombers-was-working-for-us-government.html

www.prisonplanet.com/mumbai-terrorist-was-us-agent.html

www.infowars.com/articles/iraq/basra_uk_special_forces_staged_terror.htm

www.infowars.com/bombshell-evidence-clearly-indicates-staged-attack-on-detroit-flight/

www.infowars.com/clueless-patsy-set-up-by-fbi-in-christmas-tree-bombing-plot/

OlofB said...

Bra skrivet, igen. Jag har följt debatten sedan FRA-lagen drevs igenom 2008. Jag försöker nu ta ett steg tillbaka och angripa problemet på ett mera djupgående sätt - genom att försöka förstå hur "Svensson" tänker. Det är rent-mjöl-i-påsen som är Goliat.

Anonymous said...

Ändamålsglidning, anyone ?