Thursday, April 14, 2011

Släpp loss Maud så är vi av med problemet

Powered by FeedBurner

Saab står för tillfället helt stilla och det må väl vara skönt för arbetarna att kunna gå ut och njuta av vårvärmen men i längden är det naturligtvis en helt orimlig situation. Vad regeringen gör åt det hela är det ingen sosse som riktigt har koll på, men antagligen står de och gömmer sig bakom ett träd eller något annat för ändamålet passande.

Oroande rykten gör dock gällande att Maud Olofsson är ute på banan igen och med tanke på att hon förra gången höll på att få hela Saab nedlagt genom att låta munnen tala om hur värdelöst företaget var och att ingen ville köpa deras skitbilar, ja ungefär, så kan man åtminstone som Saabägaren Juholt känna en viss oro.

Det hela påminner starkt om vad som hände vid förra krisen och om det nu är så att Maudan och regeringen gett sig självaste fanken på att få företaget nedlagt blir det säkert så också.

Annars gäller det, om jag förstått saken rätt, att man överlever tillräckligt länge för att få ut den lilla Saabmodell som väntas framgent. Bilföretaget har gjort alldeles för stora bilar på grund av att den förre ägaren GM ville att man skulle vara riktade mot USA marknaden.

Sverige är annars ett kombiland, även där har man en ny, så kanske att företaget kommer igång bara man får alla spelare på bordet. Någon anledning måste det finnas till att Antonov satsar så helhjärtat.

Kapitalister vill tjäna pengar och det gör man inte så länge företaget går dåligt.

Man har faktiskt en lönsam del och det är Saab Parts i Nyköping som gör hundratals miljoner i vinst genom att förse världen med reservdelar och där märks ingen Saabkris.

Men som sagt var.
Med den regering som vi nu  har är inget att förvänta.
Enklast är väl kanske att släppa lös Maud så att vi får Saab nedlagt en gång för alla?

Fast det tycker kanske inte alla tusentals arbetare som är beroende av företaget?

SvD
DN
Expressen

No comments: