Thursday, October 6, 2011

Det är spänningen som gör det

Powered by FeedBurner


Förr i tiden spelade man poker utan maskiner.
Det gick bra det också även om det kanske inte gav samma utdelning vid alla tillfällen.

Jag minns när vi som barn spelade om tändstickor och trots att insatserna kanske var av det mer imaginära slaget så klappade hjärtat lite extra när man för en gångs skull fick en kombination av kort som övertrumfade medspelarnas.

Med det vill jag ha sagt att det nödvändigtvis inte är vad man sätter på spel som är det mest avgörande för hur man upplever spänningen. Insatsen blir istället den extra krydda som förgyller och upphöjer spelet till skön konst.

Poker är ett uppmärksamhetens spel. Det gäller att vara med och uppfatta små nyanser samtidigt som man fattar snabba beslut. Det är också viktigt att se objektivt på spelet som sådant. Precis som man ska glädjas åt när det går bra ska man heller inte deppa ihop om det någon gång går lite sämre.

Man lär så länge man lever - och ärligt talat.
Vore det inte bra mycket roligare att bli en fulländad pokerspelare än att exempelvis sitta och försöka göra vinster på aktier?

Eller att spela på lotto?
Hur kul är det på en skala på noll till hundra?

Grejen är den att vi människor ibland behöver helt andra saker än det trista ordinära för att må riktigt bra.
Poker är inget helbrägdagörarspel men det är sjutton så mycket roligare att pyssla med än att bli sittandes framför tv-n slutstressad efter en dags hårt arbete och vedermödor.

Att lära sig att spela poker på internet kan tyckas som krångligt samtidigt är det också lite av charmen. Det finns dock mycket hjälp att få och man kan också få en slags insättningsbonus lite beroende vilken nivå man själv vill lägga sig på.

Man får helt enkelt prova sig fram och kanske att man en dag blir den där spelaren som man läser om ibland. Den som till sist lärt sig att behärska spelet så väl att även de största vinsterna hägrar.

Den dagen kan komma fortare än du tror.


No comments: