Wednesday, October 26, 2011

Kanske trodde de att alla var döda

Powered by FeedBurner


Det går bra nu för hela Sveriges parti. Därför deklarerades moderatledaren Reinfeldt på senaste idolmötet i Örebro av Gud fader och den församlade menigheten till att leda landet in i framtiden.

Inga kompromisser.

Den mustaschprydde spelar buskis och har fullt upp med att åka runt i distrikten för pudelmakande samt offentligt skampålande. Kanske en aning överdrivet då människan näppeligen uppfört sig mer opassande än alla de andra riksdagsmän som skyndsamt betalat in felaktigt tillgodogjorda pengar i kölvattnet av det hela.

Moderaternas skattefinansierade propagandaminister Schlingmann måste skratta sig till sömns på kvällarna ity inte ens han skulle ha kunnat ställa till med den skada som interna hämndgiriga socialdemokrater i samråd med media orsakat partiet.

Läget ter sig alltså som oändligt positivt för det parti som betraktades med största misstänksamhet av den äldre generation som med hela sitt röda hjärta förstod att välfärd och privilegier inte kommit medföljandes flingpaket.

Nu när de sedan länge är döda och begravna - varför inte passa på att ändra historien också?
När man ändå rider på framgångsvågen finns det en hel del som faktiskt går att förbättra och putsa kanterna på.

Sagt och gjort. Rösträtten och apartheidpolitiken var på tapeten för så oerhört länge sedan att man nog trodde att det inte gjorde så mycket att frisera historien lite till sin favör.

Sorgligt nog finns det människor som lever på att kunna historien, lärare och forskare, som hur understimulerade de än har blivit av de senaste årens allianspolitik, ändå fortfarande har koll på det mest basala.

Och tur är väl det.
För annars vet ingen hur det skulle ha slutat.

Kanske var det i själva verket Moderaterna som avgjorde det första och andra världskriget?
Var det inte också högern som låg bakom Sovjetunionens sönderfall och Tysklands enande med murens borttagande som kronan på verket?

Kanske det är dags att sossarna samlar ihop sig nu för med den hybris som de nya Moderaterna uppbär återstår det snart ingenting av den förut så stolta arbetarhistorien.

Är det inte lustigt?
Först fick man Socialdemokraterna att skämmas för sin historia sedan kidnappade man den och gjorde den till egen.


SvD
DN
DN
GP
Expressen

No comments: