Tuesday, November 1, 2011

Vi är alla delar av Reinfeldts kosmiska universum

Powered by FeedBurner

Att Grekland numera är på dekis kan knappast ha undgått någon, och vad är väl då roligare än att sparka på någon som redan ligger?

Fördomarna haglar på ett sätt som gränsar till hets mot folkgrupp ehuru ingen bryr sig när det handlar om greker.

De får tåla vad de får - lata och allmänt improduktiva som de är.

Fast egentligen skulle man kunna vända på saken och istället påpeka att det finns andra värden än det eviga knoget i grottekvarnen.

Grekerna är tillexempel experter på att se det ljusa i livet och varför skulle man då bry sig om sådana petitesser som ett smärre underskott i statskassan?

Hur många lingon finns det i skogen?

Självaste vår store ledare Fredrik Reinfeldt stod rakt upp och ner på senaste landsmötet och talade sig varm för de mjuka värderingar som rimmar så illa med en strikt marknadsekonomi.

"Är det meningen att den som konsumerat mest när han dör vinner??" sade han och lade huvudet lite på sned samtidigt som de fuktiga Disney - ögonen utlöste svimningstendenser hos de skrikande kvinnliga egenföretagare (och en del manliga eftersom det handlar om moderater) som befann sig i lokalen.

Jag håller naturligtvis med och så gör säkert grekerna också.
Vi skall för all del inte glömma att Fredrik Reinfeldt är så nära Gud vi kan komma i detta avkristnade land och vi väntar alla på att han en dag skall bli oinskränkt härskare över hela världen.

En planerad kampanj för byggandet av en dödsstjärna lär befinna sig på propagandaminister Schlingmans skrivbord.

Men...
Så alltså dessa greker.

Medan Fredrik Reinfeldts blickar strävar uppåt mot nya sköna mål kan man säga att vår eminente utrikesminister Carl Bildt är mer markbunden om än inte jordisk.

I ett uttalande frågade han sig själv och världen, med sedvanlig Bildtsk syrlighet : "Vill de där yoghurtslickarna ha någon hjälp eller inte?"

Raka puckar.

Och det kan man verkligen fråga sig?
Skall vi svenskar rädda dessa dagdrömmare från sig själva när de uppenbarligen inte förstår sitt eget bästa? Jag menar så där gör vi inte i Sverige. Om några menlösingar inte klarar av att ta hand om sig själva sjukskriver vi dem först för att sedan sparka ut dem i kylan. Kanske att de får  en klapp på axeln och en pillerburk från en välmenande psykiatriker men sedan är det slut med allmosorna.

Klipp dig och skaffa ett jobb!
Borde inte det gälla grekerna också?

Det skall bli intressant att se vilken väg man väljer i framtiden.

Under tiden kan vi alla skratta lite åt dessa greker ungefär som vi gör åt Ica Jerry fast vi aldrig skulle erkänna det egentligen.

Och naturligtvis kan vi vara självgoda och klappa finansminister Borg på axeln för den välskötta ekonomin fastän den egentligen delar samma grundbekymmer som den grekiska.

Nämligen att tio procent av befolkningen tagit nästan all inkomstökning medan de fattigaste får nöja sig med skulor.

Hur länge dröjer det innan bubblan Sverige brister?

Jobbskatteavdrag och arbetslinje är bara dimridåer till förlidelse.
När den insikten blir allmän nalkas också slutet för de så kallade nya Moderaterna.

Folk är inte hur dumma som helst.
Detta har grekerna nu visat med stor tydlighet då de beslutat om en folkomröstning.

SvD
SvD
DN
Expressen
GPNo comments: