Thursday, November 17, 2011

Det är synd om Ulla

Powered by FeedBurner

Moderaten och trafikborgarrådet Ulla Hamilton är det synd om.

Precis som så många andra svenskar lider hon nämligen av sömnstörningar. Detta kan hos vanliga människor orsakas av exempelvis stress, alkohol, nikotin samt en rad andra faktorer som är mer svåra att sätta fingret på.

Efter en resa Hamilton avverkat till New York som råkade uppbära 100 000 kr, klagar och gnyr nu socialisterna över de faktiska kostnaderna, men då har de inte insett vidden av vad ett sömnproblem kan innebära för inskränkningar i den praktiska vardagen

I Ulla Hamiltons fall har dessutom hela bekymret ett mycket raffinerat och aristokratiskt ursprung. Det handlar nämligen om adelskvinnans naturliga genetiska behov av att slippa dela trånga utrymmen  med populasen. Det är berättigat då det historiskt visat sig att sådant umgänge kan sluta på det mest motbjudande sätt.

Att behöva sitta och dela luft med arbetare och andra  plebejer kan minst sagt förstöra en hel resa och inverka menligt på det uppdrag som hon tilldelats av skattebetalarna.

Det är självklart att hon med sina mycket speciella behov behövde åka business class, hur skulle det annars ha sett ut om hon kommit fram alldeles utschasad och negativt påverkad av den burdusa atmosfären bland skrikande barnfamiljer och white trash som vunnit på bingo-lotto?

Hamilton åkte till New York för att diskutera tillväxt och arbetsmarknadsfrågor och bodde där på det för omständigheterna rätt påvra hotellet Millenium Plaza, egentligen långt under hennes standard.
Trots detta klarade hon av att utföra sina uppdrag på ett förtjänstfullt sätt.

Så varför klagar socialisterna då?

Tänk positivt i stället och försök förstå att alla är olika med behov som inte alltid överensstämmer.

Det är bara att konstatera att Ulla Hamilton blivit gravt missförstådd, och som Fredrik Reinfeldt brukar säga: "Är ni inte nöjda med en politiker...så välj en annan då!"


                                                 Tänk positivt!SvD
SvD
DN
DN
Expressen

10 comments:

Anonymous said...

Är du dum på riktigt? Är det verkligen okej att nån blåst moderat ger sig själv en lyxresa utan minsta fundering?

Nej, det är inte okej. Jag förstår om hon vill ha det lite bättre än boskapsklass på planet, men även där kan man göra samma resa för mindre än hälften av pengarna. Att sen bo på det svindyraste hotellet i New York är bara arrogans.

Men jag antar att du precis som alla andra högersvin inte betalar skatt, utan fifflar undan pengarna medan vi "socialister" står för solidaritet och faktiskt betalar för oss i samhället.

Anonymous said...

Anon:

Hört talas om sarkasm?

Erika said...

I den här världen är det faktiskt roligare att bli missförstådd än feltolkad... eller nåt sånt. ;)

Anonymous said...

Hej där du som inte förstod Ericas sarkasm! Du är ju nästa lika "korkad och naiv" som Ulla Hamilton.

Jätte bra inlägg av Erica och jag hoppas att Ulla läser det. För att sedan ta sig en funderare på att hon defakto har en politisk förtroende post och vad detta kräver för moral och etik. Jag är moderat sedan tonåren och blir rasande när jag hör talas om moderata politiker som inte lever upp till sitt ämbete, har tappat verklighetsförankringen och har ett omoraliskt och oetiskt beteende. Ulla borde betala mellanskillnaden ur egen ficka, ta sitt ansvar dvs tänka över om hon är lämplig som politiker.

PS. Tyvärr håller inte den genetiska kopplingen fullt ut. Ullas flicknamn är nämligen Ericson.

Erika said...

Tack, men får man inte per automatik en genetiskt fulländad stamtavla om man gifter sig Hamilton?
Om inte har hon väl i alla fall traditioner att leva upp till och då är det ju ännu mindre märkligt att tantstackaren får problem med sömnen. Tänk den press som hon utsetts för, att eventuellt vara tvungen att se sina forna Erikssonare och Jönssonare i ögonen på ett fulllastat plan med Bingo-lotto trash.
Klart tanten skall ha business class.

Anonymous said...

Om ni orkar ta er tid att kolla Juholts reseräkningar så ser ni att han oxå flyger business (27 lök) och bor på 3 nätter på hotel för 8 lök.

Alla politiker är såna här oavsett höger eller vänster.

Erika said...

Ja, men Juholt är ju förmer än andra så det är honom väl unnat.
Egentligen skulle han få flyga JAS som han gammelmoderaten Björk gjorde, eller privatjet som Bildt och Reinfeldt, fast det var å andra sidan Wallenberg som betalade så ingen skugga över dem.

Anonymous said...

Och du bara råkade glömma bort att nämna att de faktiskt var tre stycken som reste, inte Ulla ensam?

Anonymous said...

Ja, det är skam att våra politiker oavsett parti använder våra skattepengar på sådan "lyx" som Business Class biljetter. Detta är inte den policy och kostnadsnivå som finns i näringslivet. De flesta svenska storföretagen (jobbat själv i ett sedan 25 år) har en stenhård resepolicy för sina tjänstemän att det är ekonomi/turistklass som gäller.

Erika said...

Jag glömde inte bort de stackars tjänstemännen som fick dväljas med menigheten medan Ulla for fram som en vit svan i business class, jag tyckte bara synd om dem.

Håller för övrigt med den sista Anonymous där...klart det skall finnas en resepolicy.

Måste alla vara Anonymous föresten?
Är det så svårt att hitta på ett nick?