Thursday, November 17, 2011

Maffian och dess kumpaner vill åt dina barn

Powered by FeedBurnerVår statsminister som personligen tidigare dyrt och heligt lovat att inga unga skulle jagas med blåslampa för att de fildelar finner sig nog en aning kluven idag satt som han trots allt är i mediaindustrins knä.

Datalagringsdirektivet är visserligen numera lagligt och bara att kicka igång, men däremot verkar det vara lite si och så med att kunna begära ut den information man så väl behöver för att..ja just det, ansätta småttingarna, och får man anta pressa deras fäder och mödrar på barnbidragspengar.

Upphovsrättsmaffian gnisslar antagligen tänder även om de utåt försöker ge sken av att de vunnit en viktig delseger. Hur det är med den saken återstår att se men om jag förstått saken rätt så kan en del film och musikintresserade andas ut ett tag tills nästa prövning kommer.

Egentligen är det hela en ganska nasty business för de som verkligen fildelar har så klart redan vidtagit åtgärder för att verka osynliga på nätet. Man behöver inte vara något geni för att hitta en passande proxylösning eller något typ OneSwarm. De som återstår och alltså inte har haft vett att skydda sig är ungar samt äldre människor som sitter med något gammalt DC++ och antagligen spelar på lotto också.

Så vad är det då frågan om?

Man pressar fram ett Darknet och alla försvinner dit utom de allra mest troskyldiga.
Men om det är dem man skall jaga så innebär det precis det som aldrig skulle få inträffa - i alla fall inte enligt Reinfeldt.

Löser det några problem?

SvD
DN


No comments: