Tuesday, November 15, 2011

Kungen fick också 125 miljoner

Powered by FeedBurner

Modeflugan Facebook har av modeminister Annie Lööf beviljats runt 125 miljoner för byggandet av serverhallar långt ut i norrlands tassemarker. Till skillnad från Socialdemokraternas egen sakkunniga it expert Ines Uusman anser Lööf att "Facebook har framtiden för sig". Uusman slår sig enligt uppgift för pannan: "Har de fortfarande inte begripit....??"

Några som välkomnar beslutet är vår egen radioanstalt FRA. De har begåvats med en alldeles utmärkt lina direkt in till svenskarnas privata sfär. Det har också gjorts gällande att de 125 miljonerna kommer med ett förbehåll från propagandaminister Schlingmann. I framtiden kommer mängder av liberal propaganda att strömma ut  från Facebook.

 Dealen är att allt hädanefter är gratis.

Eller som man säger i reklamen med "The four guys" - "Your money's no good here..."

Affären är bra för alla.
Några långtidsarbetslösa norrlänningar kommer att få jobb med att sätta upp, serva och underhålla alla dessa datorer som enligt uppgift kommer att dra ström tillräckligt för att starta en reaktor till.

Norrland kommer att leva upp och det är bara en tidsfråga innan Facebook blivit en av Sveriges bästa näringar. Till skillnad mot tillverkningsindustrin finns det nämligen inga gränser för hur långt ett tjänstesamhälle kan sträcka ut sina grenar för oss att skörda dess frukt.

Som en jämförelse för att riktigt begripa vilken välplacerad investering det hela är kan nämnas att konkursboet kungahuset med alla sina socialfall äskade precis 125 miljoner kronor för 2010 års utgifter. Det inbegrep i och för sig ett prinsessbröllop.

Dessutom fick prinsen och prinsessan en platt-tv.

Det säger sig självt att det är en bättre investering med serverhallar än prinsar och prinsessor.

Framtiden är redan här och det är fantastiskt att vi har en näringsminister som begriper det.

Enda smolken i glädjebägaren är att Google med sin tjänst + planerar att bygga en ännu större serverhall i Rovaniemi Finland. Det ryktas om att den finska staten fått 200 miljoner kronor av Google för att få alla tillstånd.

Men så är det.
Modeflugor kommer och går.
I morgon är det något annat som fängslar tillvaron.

Dessutom verkar det som Anni Lööf fått blodad tand för hon ämnar driva det svenska entreprenörskapet ännu ett steg längre och ge sig in i datingbranchen.
Det finns ett aldrig sinande behov av servertjänster för sådana företag och Sverige är alldeles ypperligt för etablering.

Snart kanske varenda norrlänning sysslar med matchmaking.

Pris ske underbarnet Annie Lööf.

SvD
DN
DN
3 comments:

Peter Madison said...

Underbart!

Morotsodlaren said...

Bra skrivet!

/Morotsodlaren
ps jag lever än ds

Erika said...

Tack för berömmet, det är alltid kul att höra av de två läsare jag har. ;)
Trevligt att ni finns där och hoppas allt är bra.