Friday, November 18, 2011

Kyrkan är under attack

Powered by FeedBurnerDet är bara att inse - Sveriges kyrkor och församlingar är numera ansatta av Hin Håle själv.
Är det inte biskopar som vill spränga kyrkor i luften, eller tjuvar som bryter loss hela koppartak, eller kvinnopräster som anser psalmboken vara diskriminerande så är det företag som skickar bluff-fakturor till församlingarna.

Det finns liksom ingen ände på hemskheterna och man tror aldrig att det skall ta slut.

Vi lever i onda tider och även om den där pastorn i USA fick fel om jordens undergång och den rapture som skulle ha förärats de rättrogna redan i Juni kan nog ändå de svenska motsvarigheterna till Ned Flanders se framtiden med tillförsikt.

Ned Flanders är för de som till äventyrs inte vet en av karaktärerna i en tecknad såpa som har visats ungefär lika länge som "Hem till byn", han samt hans två barn välkomnar entusiastiskt varje tecken på att Gud fått nog för att till sist låta kalla hem sina soldater.

Men för att återgå till dagens "snackis" inom den kristna falangen av det svenska religionsspektrat. Det är något kvinnligt upprorsämne som fått för sig att psalmboken skulle vara diskriminerande.

Jaha?

Kan man tänka sig att dessa texter kanske skrevs under en annan tid då den så kallade progressiviteten ännu inte nått och infekterat den svenska kyrkan?
Att texterna utformats av människor som såg och förstod bibelns texter på ett hederligare och mer rättframt sätt.

Ja, det finns sannerligen texter som kan upplevas vara diskriminerande men då skall man också komma ihåg att vi i Guds ögon alla är lika, hur olika vi än är som människor när vi vandrar på denna jorden, och även om Gud upplevs som hård och kompromisslös så är han ändå också alltid utan undantag förlåtande.

Jag hyser den största motvilja mot de som ser gamla texter som ett nöjesfält för egna värderingar. Vad har dessa människor för rätt att för sin egen egoisms skull ändra på en tro som så många dagligen får tröst från - diskriminerande eller inte?

Det ligger nämligen något rent och helt i de ursprungliga texterna som är som en ledfyr i dagens sekulariserade samhälle.

Kyrkan tappar hela tiden medlemmar och är det så konstigt när människor blir allt mer osäkra på var man egentligen står? Klart att folk hellre går över till den katolska kyrkan som trots att även den är utsatt för angrepp ändå står för en mer principfast kristendom.

Kyrkan är under attack.
Detta är ett faktum som är obestridbart.
Så hur skall man då göra för att få tillbaks det förtroende man tappat?

Ja, inte skall man fortsätta på den liberala vägen och skriva om texter och försöka vara varje samhällsgrupp tillfyllest bara för sakens skull.
Man skall istället stå principfast även när det blåser hårt och aldrig att man  skall flörta med de krafter som inte har som annan agenda än att kritisera Gud och skapelsen.

Kyrkan skall vara för alla men inte på allas villkor.


                                       Be och du skall bli bönhörd
Dagen
Dagen

1 comment:

Lelle said...

Håller med Dig. Det är en enorm kris i dagens Sv kyrka och flera andra kyrkor.

Men hur kan det vara annorlunda när majoriteten av medlemmarna i Sv kyrkan inte ens är troende.

Gud "håller dock allt i sin hand", och jag tror att Han skall sända en väckelse som omvänder många, innan Han återkommer, helt enlighet med sina egna ord (i bibeln). Vi har ju många tecken på detta, ekonomin, upproren bland alla folk, jordbävningarna, milöförstöringarna etc.

När väckelsens Ande kommer över oss vänds allt upp och ner även i kyrkorna. Nu är det ofta bara en lekstuga. Då blir det allvar.