Sunday, November 20, 2011

SD ger Reinfeldt ett ansikte

Powered by FeedBurnerDet finns knappast något som gläder statsminister Fredrik Reinfeldt så mycket som när han kan bunta ihop Socialdemokrater och Sverigedemokrater i samma fålla. Därför gör han det numera så ofta han kan, allt troligtvis enligt någon väl utarbetad mediastrategi som frambesvärjts i mörka underjordiska grottor via tankesmedjor där hammarslagen ständigt bankar genom nätterna.

Fredrik Reinfeldt litar inte på Håkan Juholt för han kan inte "känna in samma positiva vibrationer" från Juholt som han gjorde med Mona Sahlin. Det hela handlar om att Håkan Juholt anses vara alldeles för mycket gammaldags Socialdemokrat och således är han enligt Reinfeldts klockrena logik nästan som en Sverigedemokrat.

Det vill säga. Är man emot privatiseringsskandaler, segregationssamhället samt allt annat hittepå som vi begåvats med sedan det borgerliga intåget så är man per automatik också företrädare för en negativ politik. Allt skall med andra ord vara som det har blivit och kritiken skall hållas på mattan ity annars är man bakåtsträvare och antagligen också rasist.

Jag tycker det är alldeles utmärkt att Fredrik Reinfeldt numera definierar sig som en beundrare av Mona Sahlin, detta skulle han antagligen inte ansett sig vara utan Sverigedemokraterna. Det är också bra att han sätter ned foten och öppet deklarerar att det samhälle som en gång födde honom, gav honom en bra start med lika villkor, samt möjlighet till att kunna bli politiker med alla de förmåner han haft genom livet också är något som är riktigt daterat och osunt.

För trots allt var det Socialdemokraterna och deras efterblivna politik som en gång i tiden såg till att vanliga medborgare kunde agera på någorlunda lika villkor i ett samhälle där vi inte blev motarbetade på grund av fel föräldrar eller inkomst.

Detta gäller måhända inte Fredrik Reinfeldt som väl knappast behövt fundera på om han skall behöva stanna hemma och vårda sina åldrade föräldrar i framtiden, men för människor från mer diversifierade socioekonomiska förhållanden, där man så smått börjat ana en återgång till gamla tider, finns nog risken att en osund längtan till den gamla socialdemokratin kanske inte ses som det allra sämsta alternativet.

I det reinfeldtska samhället har vi nämligen inte råd att gå till tandläkaren och behöver vi få medicin på krita gör vi bäst i att inte ha några betalningsanmärkningar för då blir vi utan.

I det reinfeldtska samhället sorteras "begåvningssvaga" barn bort från vidare utbildning, gamlas bajsblöjor vägs och ständigt mässas det om valfrihet precis som om det är något jättebra att det även finns sämre alternativ. För vem? Den som inte har råd eller den som på grund av sjukdom eller senilitet inte kan göra ett klokt val? För vem existerar de mindre goda alternativen i valfrihetens Sverige -  bevisligen finns de ju där!!

Alla som är kritiska mot den förda politiken betecknas nu som en koalition av Socialdemokrater och Sverigedemokrater. Enligt Reinfeldt får han inga "positiva vibrationer" från sådana människor.

Så praktiskt att ha en riktigt inkännande statsminister som dessutom tidigare avhandlat så filosofiska frågor som liv i rymden samt att svenskarna inom en snar framtid kommer att bli hundratals år gamla.

Det är möjligt att man lyckas skrämma bort en och annan mjukskallad Miljöpartist från oönskat vänstersamarbete genom att köra den där valsen om bakåtsträveri, och genom att sätta likhetstecken mellan sossarna och Sverigedemokraterna. Måhända är det väl också den utstuderade meningen då man tycks ha utsett maskrosvinsdrickarna till framtida hjälpredor och duktiga idioter.

Risken finns dock att väljarna ser igenom Herr Reinfeldts vibrationer och inte längre accepterar att pengarna som skulle ha gått till vår gemensamma välfärd skeppas ut ur landet genom riskkapitalbolag eller slängs på dyra coacher till arbetslösa.

Sedan kan man agera dyngspridare och spela rasistkortet bäst man vill.

DN
DN
SvD
Sydsvenskan


3 comments:

Jakob said...

Istället för att ta emot flyktingar som betalat stora summor till människosmugglare kan man väl chartra ett par plan för att hämta hem en del av dessa 44 miljoner människor som befinner sig på flykt? För vi i Sverige är ju så rika så att vi kan ta emot ett par miljoner flyktingar kanske 10 miljoner genom att flyga hit dom så dom slipper människosmugglarna? Annars tycker jag du är främlingsfientlig och rasist.

Som du ser handlar allt om siffror och realitet, istället för att ta emot så många i Sverige kan vi väl lägga de pengarna på bygga byar/läger/brunnar och få fram mediciner, myggnät osv. Varför lägga 2000kr om dagen på en ensamkommande flyktingungdom istället för att mätta 500 spädbarnsmunnar om dagen i Afrika? Därför tycker jag du är rasistisk som inte vill hjälpa fler med samma pengar! Skäms!

Men sure öppna gränserna helt för de 44 miljoner som är på flykt OCH mer som vill ha ett bättre liv här så kommer du få se att vi snart har det lika illa här också. En sista sak är att du borde fan ta och åka ner som hjälparbetare annars tycker jag faktiskt du är rasist..dör barn varje dag medan du köper ditt lördagsgodis. Du ser att du kan vara en rasist/främlingsfientlig beroende på hur man ser på det..

Tankesmedjan Det sovande folket said...

Bra skrivet. Tyvärr gör Sossarnas "knivar i ryggen på varandra" och det höger-monopolistiska nyhetsflödet att vi inte har någon opposition. Det är mycket lätt för högern att fortsätta som om de uppfann hjulet.

Anonymous said...

Tja, nu är det väl inte höger längre som styr utan den ultraliberala inställningen enl M's senaste manifest. Att det förförra manifestet kalkerats av SD låter de reinfeldtska nymoderaterna passera som en fluga på väg till nästa koskit. Lätt att glömma sin historia när det är just att glömma sin historia man predikar.