Sunday, November 13, 2011

Skammens land

Powered by FeedBurner


Vi svenskar tror gärna att vi lever i den bästa av världar. Dagligen matas vi av det politiska etablissemanget - med köpt borgarpress, propagandaministrar samt fan och hans moster, att Sverige är en alldeles utmärkt plats att leva och bo i.

För det är precis så det är.

Vi har blivit inbillade att finanserna är i utmärkt skick trots att en liten fjärt från de stora aktörerna kan få oss att fullständigt tappa fotfästet. Vi är så känsliga att vi näppeligen rår över de faktiska omständigheterna - om detta låtsas vi dock inte om. Istället har 98% av oss största förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister samt Anders Borg som finansminister.

Hur kan detta komma sig?

Någon arbetslöshet finns det inte heller.
Detta trots att halva arbetsstyrkan över 45år är anställda som statare av regeringen i det totalt menlösa fas3 projektet. Trots att var tredje ungdom går från skola till förtidspension.
Ja så illa är det, om inte värre lite på hur man räknar.

Ändå har vi största förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister och Anders Borg som finansminister.

Skolan, föresten, har blivit en bortsorteringsanstalt där tamburmajoren Björklund fått härja ostört.

Utrikespolitiken är det det samma med.
En Bildt som vägrar erkänna sin delaktighet i Lundin Oil, och som i förlängningen är ansvarig för att två svenska journalister sitter i fängelse.
Om de varit amerikaner hade de varit hemma för länge sedan.

Och så har vi alla borgerligt ideologiska privatiseringar där i stort sett allt blivit sämre och dyrare för konsumenten. Dessutom stakas det upp en slags osynlig berlinmur mellan de som kan tillgodogöra sig och inte.

Riskkapitalbolag lever flott på den enkle arbetarens skattemedel. Betalar man inte de rikas städhjälp eller hjälper till att befästa skolväsendets skillnader får man gamla mormor lämnad på toaletten, eller om hon inte ens kommer dit, blöjan vägd för att se om hon inte kan skita lite mer innan det är dags att byta.

Allt det här applåderar väljarna ity den allra största majoriteten har ett grundmurat förtroende för regeringen, dess politik och dess företrädare.

Vi har blivit lurade att det är precis så här det skall vara.
Något slags Schlingmannskt propagandaministeri har lyckats excellent med sitt uppsåt för om det varit Socialdemokraterna som hade låtit missköta ett lands befolkning så kapitalt hade det definitivt varit ett annat ljud i skällan.

Socialdemokraterna har sin egen sorgliga historia med kastrering av idioter.
Men på precis samma sätt, med samma eftermäle kommer borgerligheten bli de som döms för den onda epok där man skadade  gamla, sjuka samt arbetslösa.

Det är så man kommer att gå till historien.

Och precis som människor undrar hur det kunde komma sig att Hitler, Göring och Goebbels hade tyskarnas fulla förtroende under trettiotalet kommer våra efterlevande en dag göra avhandlingar om varför vi under det onda tjugohundratalet, nästan nittio år senare, släppte borgarna och deras nyfascistiska politik till makten.

SvD
DN
DN
Expressen
DagenNo comments: