Tuesday, January 3, 2012

Med ett smärre överskott av klyvningsbart material kommer man långt

Powered by FeedBurnerMullorna är numera rätt oförblommerade då de putsar på sina vapen samt när de förädlar sin krigskonst, och bara för någon vecka sedan hölls en stor flottövning i Persiska viken där avsikten alldeles säkert var att sätta skräck i den nästgårda juden. Även amerikanerna med sina baser i området känner sig någorlunda besvärade och eftersom iranierna dessutom hotat med att stänga av det viktiga Hormuzsundet är det lätt att förstå att det gnisslar i maskineriet.

Iran ökar stadigt anrikningen av uran och nu kan inte ens den mest pacifistiska mjukhjärnan tro annat än att det börjar bli dags för israelerna att se om sitt hus. Israelerna, som allt högre talar om att genomföra något slags invasion då bara flyganfall inte kan förväntas uppnå sitt syfte som naturligtvis är att slå ut alla Irans kärnaläggningar.

Diskussionerna i väst håller sig mest kring det lämpliga i att bomba sönder ännu ett land för att skapa ett demokratiskt statsskick (marionettregering).
Det har ju inte gått så där alldeles utomordentligt vare sig i Afghanistan, Irak eller Libyen.
Ett fullskaligt inbördeskrig även i Iran skulle utan vidare kunna leda till teokratiskt återtåg.

Å andra sidan kan man inte bara låta iranierna hållas för om man gör det så finns det snart varken något Israel eller Iran kvar. Iranierna har sina våta drömmar som mest handlar om att skicka missiler mot Israel varmed hela landet försvinner upp i rök. Vad man kanske inte fullständigt begrundat i sammanhanget är att vedergällningen lär komma ganska snabbt då de israeliska stridsubåtarna fortfarande finns kvar och har kapacitet att skicka iväg lite uranskrot tillbaks.

Ett hopplöst läge kan tyckas så vad går det då att göra utan att riskera katastrof i regionen?
Och är det egentligen något som vi behöver bry oss om här uppe i vårt vackra och ofördärvade land?
Vi går till våra jobb, röstar Reinfeldtskt och väntar på våren som alla andra. Inte är väl något skitkrig därnere något som skall få oss att hänga läpp?

Möjligtvis att bensinen blir lite dyrare om man eldar upp mellanöstern, men har man inte redan orkat jobba ihop till en liten miljöklassad bil tycker jag att man får skylla sig själv. Vi har faktiskt arbetslinje här i landet. Och snart är ändå sommaren här, då kan många cykla eller gå, tänk vad det skulle spara in sjukvårdskostnader om bara vi svenskar fick lite mer motion.

Kanske att vi ändå borde skicka iväg några Gripenplan till hjälp?
Det kan trots allt finnas ett lönsamhetsperspektiv då det gäller att hjälpa judar.
Och nog skulle det vara spännande att få se korniga bilder från våra flygaress då de utför sina spaningsräder under nattetid mot Iranska byar och städer.

Våld och blod är egentligen, om man tänker efter, jättekul.
Detta är varenda actionregissör och dataspelstillverkare medveten om.
Vi människor är helt enkelt designade för att på avstånd njuta av andra människors skada.

Jag drar mig oförhappandes till minne hon som frontalkrockade med bilen och blev hängande med huvudet mot en nedblodad sidoruta. En motorcyklist stannade och äntligen - tänkte hon, skulle hon få hjälp.

Men vad gör killen?
Jo, han tar upp sin kamera, tar några bilder, sedan åker han därifrån.

Precis så antar jag att vi svenskar vill uppleva kriget med alla dess fasor,  på andra sidan rutan.

Det lovar att bli en varm sommar.

SvD
DN
DN
2 comments:

Jerry said...

Mer eller mindre bra analyserat, däremot du har träffat rätt med "Precis så antar jag att vi svenskar vill uppleva kriget med alla dess fasor, på andra sidan rutan."

Iranska flottan är ingen match för amerikanska femte flottan.
Israelerna lär inte angripa Iran, IDF är som namnet säger ett försvarsmakt.
Israelerna är mer oroade av de angränsande fienderna - Iran lämnar de åt NATOS och USA... Endast vid direkt hot lär israelerna visa vad de är kapabla att åstadkomma.

Men som det är med krig, det blir inga vinnare bara överlevande - resten av världen lär känna av konflikten markant!

Anonymous said...

Ingemar said...
Mycket bra och vackert skrivet. Vad har vi att se fram emot? De har blivit hjärntvättade att hata oss sedan år 632...