Wednesday, February 1, 2012

Egoism, drivkraft eller dödssyndPowered by FeedBurnerEn ledande kristdemokrat surnade till på ett antal drägg som uppmanat till klasshat genom att bussa ut folk till finare stockholmsområden.

Den hövälborne kristdemokraten uttryckte, tämligen reptilhjärnesnabbt, i ett facebookuttalande att fattigområden som en följd av detta borde nyttjas genom någon slags charterverksamhet för rika.

Ja, som något slags kompensation för att fattiguslingarna trilskas och bjuder upp till klasskamp.

Kristdemokraterna är som regel helt besatta av handling och konsekvens.

Detta uttalande var inte precis något som göt olja på vågorna i ett land där regeringen strävar efter att alla skall ha det bra och inte vara avundsjuka på varandra.

Eller?
Så kanske den officiella versionen låter men som allt fler börjat upptäcka finns det en diskrepans mellan teori och praktik i de goda intentionerna och ett utfall av detta är just slumområden som Rosengård där det föresten redan finns sightseeingturer att tillgå.

Det är bara för kristdemokraterna att packa tandborstväskan , åka från småland, ta in på hotell i Malmö och sedan glutta på.

Det går säkert att ordna för skattebetalarnas pengar.


I Malmö skjuter man annars ihjäl varandra och spränger polisstationer.
Samtidigt som innevånarna blir allt oroligare tycks staden virvla vidare i sin våldsvind.

Hörde Beatrice Ask där hon talade om laglydiga innevånare som "goda" krafter vilka ställs mot brottslingarna som är "onda".

Gott och ont, sådär avhugget med klara gränser.

Det där svart/vita tänkandet som regeringen alltid kör med om det så är sjukskrivna som "fuskar" ,lata arbetslösa, eller som nu "brottslingar" mot "laglydiga".

Problemet är att i min värld finns det många brottslingar som har utomordentligt "goda" egenskaper vare sig det gäller vänskap, lojalitet eller att ta hand om familjen.

Det finns också många laglydiga medborgare som är riktiga skitstövlar och som inte förtjänar att  ha så uppburna tjänster i samhället att de kan uttala sig om vad som är gott eller ont.

Appropå det råkade jag se lite av vad Centerpartiet sysslade med på tv nyligen.
Det var tydligen något sammelsurium som gick ut på att utröna om girighet var en dödssynd eller i själva verket någonting gott som gynnar samhället och driver fram kreativitet och allt annat fantastiskt man nu kan hitta på.

Tittade som sagt bara lite på öppningsanförandet.
Det verkar precis som om det går en andra våg genom samhället nu.
Regeringen har fått igenom skattesänkningarna och det är nog bra med det.

Men det räcker inte.
Det finns fortfarande en obetydlig risk för protester mot hur man behandlat de allra mest utsatta i samhället. Därför försöker man nu normalisera girighet som något bra och förnämligt för alla.

För mig kommer den slags egennytta som Centerpartiet hävdar alltid vara förknippad med en dödssynd.

Altruism har inget alls att göra med den slags socialdarwinism som de förespråkar.

Aldrig.

SvD
DN
DN
GP
GP
Dagen


3 comments:

Anonymous said...

Man skulle kanske kunna göra kristdemokraten till lags och släppa vederbörande iförd en självlysande overall med kd-loggan på ryggen nånstans mitt i Rosengård och låta honom ta sig tillbaka till fots, detta efter att ha annonserat till 'the locals' att det kommer en livslevande kd:are på besök.

Tankesmedjan Det sovande folket said...

Härligt skrivet!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=A9rIh0Sigyg